15 Aralık 2013 Pazar

5. 6. 7. 8. Etkinlik hepsibirarada.com

4 atımlık  barutum varmış hemen bitivermiş.ödevleri aksattım bahaneleri geçeyim isime bakayım.Son dakika lezzetlerinden başlayayım O sabah kalktığımda kahvaltı hazırlamak için ekmekleri çıkardığımda aklima geldi Ben şimdi bunları nasıl keyifli öğün haline getirim diye düşününce.Ekmek dilimlerini ince bir tabaka yağladım. Kaşar peynirini rendelemek yerine minik minik kestim.Nedense iyice tutmamış yoğurdun üzerindeki kaymağı bolca alıp 2 yumurta ve renk vermek için kıyılmış biber domates maydanoz kendi yaptığım kestirilmiş sütten peynir ilavesiyle karıştırıp dilimlerin üzerine bolca sürdüm ısıtılmlş fırına koyup üzerleri değişene kadar bekledim sıcak sıcak yedik alışmışız bir kere ekmek ve türevlerini yemeden doymuyoruz.ne güzel böyle de pratik bir tarif çıkarmışız ortaya bayatları değerlendiriyoruz daha ne olsun
      Evden eksik olmayan lezzetler en çok yaptığımız kek konusuna gelince evde uzun süre şeker kullanmama kararı yüzünden uygulama yok.kek deyince yıllar öncesinin ablamın tenceresi gelir gözümün önüne hep ve o zamanlardaki aldığımız keyif ve tatlar. Sanki sihirli bir aksesuardı mutfaklar için komşu arkadaş kim gelecek ya da geldiyse şipşak bilinen klasik tarif ve el maharetiyle ortaya nefis bir şey çıkar ve yenirdi Kendim yapmaya başladıktan sonra nadir zamanlarda o tadı yakalardım tam en iyisini yapmayı becerdik bu sefer de malum nedenlerden bıraktık Şöyle ıslak ıslak bol hindistan cevizli kakaolusu fena olmazmış (pastayı çok sevdiğim için favorim)o gün için neyse bunu da geçelim tarif vermedim tüh.Nette gezinince o kadar çok güzel tarifler var ki ne yapsam güdük kalacak şimdilik kalsın
    Ay ben ne kafayla karar vermişim bu etkinliğe katılmaya Onu yapamam bu zararlı yok o değil bu ne mızmız huysuzmuşum ama kızartmanın lezzeti zaten geçmişte mazi olmuş Bu da cıssss...Yalnız kendimce geliştirdiğim kabak ve biber  ve patates buğulaması var ki kızartma tadında.Kısaca yazayım  Kaliteli güzel bir teflon ya dadöküm karnıyarık tencere (miktarı size kalmiş) yağlanacak(biraz dabelirgin olacak )iyice kızınca hazırlanmıp iyice kurulanmış malzeme (hepsi ayrı ayrı tabi ki)boca edilip kapağı kapatılıp tencere sık sık sallanarak önce yüksek ateş üzerinde sonra kısılarak pişmeye bırakılacak.Piştiği garantilenince ağzı kapalı bir süre daha beklemek de önemli buharıyla da kendine geliyor aman dikkat kapaktaki buharı içine akmasın alırken ya datekrar kapatırken Eeee ne demişler yemekle beraber sen de pişeceksin...Emeksiz yemek yok bu arada buna da resim yok O konulardan asistanım sorumlu o da yok dermişim Ne yapalım böyle idare edeceğiz şimdilik
      Gelgelelim en sağlıklı yemek tarifimize..Bu da yine benim uyduruklardan.Bilhassa kış için iyi oluyor.havuç pırasa karnabahar kereviz minik soğan arzuya göre patates soyulup hazırlanıp belli oranlarda düdüklü tencerede zeytinyağ (artık sonradan ilave ediyorum)çok az şeker tuz su ilavesi ile önce hızlı sonra yavaş şekilde ilk sebze kokusu gelinceye kadar pişirilir Yaptıkça o süre daha iyi belirleniyor az ya daçok pişmiş değil de bir kıvamı var o tutunca ve miktar 1 veya 2 kişilik olunca hem sağlıklı pratik bir öğün oluyorİnş anlatabilmiş ve kafanızı şişirmemişimdir Kalın sağlıcakla...

Hiç yorum yok: