10 Aralık 2013 Salı

Yemek Fırtınası'nda İkinci Gün

      Bugünümüzün konusu, çayın en güzel eşlikcisi. İnsanın aklına neler neler geliyor, tatlı-tuzlu her türlü kurabiye,kek vs. Beyaz un, şeker, tuz temel maddeleri ama benim bugün oldukça hafif bir tat hazırlamam gerek, zira kontrol altında tutmam gereken kan şekeri değerim yüksek malum geçtiğimiz ay, yediğimiz aşureler nedeniyle yasakları bayağı bir delmişiz..
      Gelelim bugünün tarifine. Mübarek Ramazan ayından kalma güllaç 4 yaprak (iki yaprak kızımdan arta kalan- kendi gurbet ellerde, burda olsaydı en sevdiği tatlılardan biriydi, gerçi belki de yemezdi, kızımız şeker orucunda:)) Şerife teyzemizden aldığım sütü kaynatıp, çok az şeker ilave ettim. Süt güzel olunca, az şekerle de oluyor. Bor cama zaten kırık parçalı olan güllaç yapraklarını yerleştirdikçe kepçeyle süt ilave ettim. Bu yapraklar çok beklemekten süte hasret kalmış olmalılar ki, ne kadar koyduysam çekti:) Biraz dinlendikten sonra, ceviz ve nar taneleriyle süsledik, afiyetle yiyip, bir dahaki Ramazan'da görüşmek üzere diyerek güllaç mevzusunu kapattık.

1 yorum:

aysegulokulda dedi ki...

Cayin yanina, onune, arkasina en iyi giden sey gullactir biz Senerler icin!:) Mukemmel bir secim olmus tebrik ediyorum. Gelirken lutfen bir tane valize atiniz, pekmezle, ageveyle falann tatlandirip icabina bakariz!:)